top of page
DSC_6208.jpg

När vi först slog upp portarna till dåvarande Barefoot Fitness var det främsta skälet att vi saknade ett gym i Stenungsund som erbjöd det där extra. En miljö som man känner sig hemma i och ett gym som har gott om plats att få träna den träningen som vi förespråkar, tycker är mest effektiv och är roligast, -funktionell högintensiv träning; CrossFit.
Ungefär ett halvår efter öppning tog vi steget vidare till att bli en CrossFit-affiliering, som vi driver under namnet CrossFit Njord. 

Njord betyder "kraft, styrka" och namnet är taget från den fornnordiska gud som vi delar vår koppling till havet med. Njord var enligt fornnordisk mytologi en givmild gud som rådde över hav och vindar. Även om att påverka vädret ligger långt bortom vår kontroll så är vår målsättning att kunna dela med oss så mycket vi bara kan för att skänka både kraft och styrka till våra kunder. Därför kändes namnvalet självklart! 


Hos CrossFit Njord så får du så mycket mer än bara en lokal att vistas i. Det finns ALLTID hjälp att få och du får inspiration för vad du ska träna,  coachning med teknik och utförande av övningar. Vi har en begränsning på antalet medlemmar, då vårt mål är att erbjuda en så hög personlig service som möjligt. 

Utöver en fantastisk gemenskap så erbjuder vi roliga och genomtänkta pass med en långsiktig planering för att du ska få goda och hållbara resultat i din träning.

Vårt mål är att öka våra medlemmars insikt, kunskap och förståelse i vad god hälsa och hög livskvalitet innebär utifrån ett holistiskt och evolutionärt perspektiv. Med det menar vi att god hälsa är något som inte bara kommer genom träning, även om det förstås är en viktig del. Men genom vår kunskap och erfarenhet ser vi att det är så många andra faktorer som spelar in i vad livet kan ge dig i form av energi, välmående, glädje och styrka. Varje dag, hela livet ut!
Vi vill hjälpa dig att nå en fullgod hälsa, på alla plan!

Varmt välkomna!

Om oss

Bemannat:

Måndag - Torsdag: 16:00 - 20:30
Fredag: 11:30 - 18:30
Lördag: 10:00 - 13:00
Söndag: Endast öppet för medlemmar


Open gym: 04:00 - 23:00 Alla dagar

Öppettider

vector_file.png

Coacher

Sandra Drott 
Boxägare och Head-coach


Certifieringar

 

-Personlig tränare 2013, Paleo Institute

-Eleiko kettlebell, 2014

-CrossFit Level 1, 2015

-Certifierad MammaMage tränare, 2016

-CrossFit KIDS Trainer, 2016

- Eleiko streght coach level 1, 2018

- CrossFit level 2, 2021

-Utbildad inom akutsjukvård, prehospitalt omhändertagande, D-HLR, HLR

DSC_1979.jpg

Om Sandra Här har ni Sandra, numera Drott då jag gick och gifte mig med Njords andra delägare Jonas ;) Kontrollfreak ut i fingertopparna och jag älskar att bestämma. Petar i alla detaljer och ser ALLT! När det kommer till träning är slarv det värsta jag vet. Ska man slarva ska man göra det medvetet, som jag t.ex. gör hemma. Ordning och reda är inte min grej.... Efter nu 5 år i boxen så är det bästa jag vet fortfarande att coacha och hålla i pass. Det skänker mig så otroligt mycket glädje och att dessutom få lära känna alla medlemmar och vara med i deras fram- och motgångar är en grym bonus. Vad jag lärt mig utav CrossFit är att aldrig sluta lära sig, glädjen till rörelse i alla former, ödmjukhet till att ingen är bäst på något, och att rörlighet är AoO, -quick fix don´t exist. Alla mina vänner finns på Njord, alla åldrar, stora som små! Ses i fysverkstan!

Maria Arvidslund

Certifieringar

Om Maria Maria Arvidslund är jag; Gammeltanten i boxen. En som inte riktigt kan eller vill bli stor och växa upp och inse sina begränsningar. Träning och rörelse har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag har testat på de flesta idrotterna men fastnade för kampsporten vid 12 år ålder och har fortsatt sedan dess. Jag har rest runt i världen och tävlat och hann med 8 år i landslaget och fått chansen att möta många spännande kulturer och människor. Förutom idrotten så är det goa middagar, skidor, klättring, cykling och mycket annat som jag gärna gör tillsammans med vänner och familj. 2016 blev jag övertalad att testa på crossfit och jag blev fast direkt. En fantastisk träningsform där man ständigt utvecklas och utmanas. Det är så många olika delar att träna på och det passar mig perfekt som annars tröttnar lätt. Dessutom det så var det boxen, folket och stämningen som fick mig fast. En underbar box med mycket kunskap, familjär, ödmjuk och med mycket skratt. Tävlingar har alltid lockat mig och jag har tävlat i det mesta. I crossfiten så kan jag tävla mot mig själv alla dagar. Jag är lärare, envis, energisk och ganska sprallig med en del pannben. Jag har instruerat i över 30 år. Att kunna pusha, hjälpa, lyfta och hittar vägar till utveckling både som lärare och instruktör är något jag brinner för. När mina karateelever börjar slå ner mig, då vet jag att jag har lyckats. Jag hoppas kunna förmedla glädjen för rörelse, svett och utveckling.

Shkelqim Istrefi

Certifieringar

 

-

DSC_1847.jpg

Om Shkelqim Mitt namn är Shkelqim Istrefi. Jag har alltid hållit på med idrott. Fotbollen var en stor del av mitt liv i 10 år, tills jag fann CrossFitträningen för 3 år sedan. Jag skulle beskriva mig själv som en allround-player inom CrossFit. Jag gillar allt (förutom löpning och marklyft!) I 4 år har jag coachat gruppträning. Att få se andra utvecklas och kunna inspirera andra är något jag brinner för. Träning ska vara roligt och utmanande, och det är vad jag försöker förmedla till deltagarna. Vill ni muta mig så ta med godis... Godis är gott!

Mattias Nilsson

Certifieringar

 

-

DSC_5785_edited.jpg

Om Mattias

Marika Ögren

Certifieringar

 

-

Om Marika "Pannben som en noshörning", sa dom på Gladiatorerna. "Tävlings-CP" säger de i boxen. Allmänt energisk, envis och gla´i att tävla säger jag ;) Varit aktiv sen jag pluppade ut där på slutet av 80-talet. Den stelaste truppgymnasten, men den smidigaste fotbollsspelaren. Alltid varit fartglad i skidbacken, på såväl skidor som snowboard. Hittade in till gymmet och gruppträningssalarna, där jag ganska snabbt började att instruera. Fann det tillfredställande i att pusha, peta, lära och se andra att utvecklas inom träningen. Det var även den stora anledningen till att jag studerade till fysioterapeut, som jag nu jobbat som i snart 4 år och stormtrivs med! Crossfit upptäckte jag för 5-6 år sen, men den stora kärleken till sporten började utvecklas strax efter att Njord slog upp portarna och jag (som då var nyinflyttad), tillslut tog mitt förnuft till fånga. En prova-på-pass ledde direkt till ett årskort, sen var jag såld! 2 1/2 år senare har jag hunnit biffat till mig (lite grand iaf), avverkat ett gäng tävlingar, lärt mig massor och förhoppningsvis hunnit lära ut en del med. Förutom den fantastiska träningsglädjen och gemenskapen som sporten har gett mig, har jag även funnit vänner för livet och kärleken (Filip). Amen för det! Målet är att kunna fortsätta träna (och tävla emellanåt), fortsätta att själv utvecklas och att få fortsätta se och hjälpa andra att utvecklas på sina plan. Crossfit är en oerhört komplex sport och det finns alltid moment, övningar och förmågor att utveckla, stärka och förbättra. Ibland frustrerande, men i det stora ändå charmen med sporten. Så jag hoppas vi ses i boxen - så vi kan lära, skratta och njuta av allt det där tillsammans ;) 3 plus: Oftast glad (skrattar gärna och högt, inte alltid vackert dock). Har energi som brukar räcka till de flesta. Snäll?! Omtänksam skulle jag iaf vilja säga. 3 minus: Icke rumsren (inkl dåligt bordsskick) Pratar för fort (tycker Sandra och alla gamlingar på jobbet ;p) Blir grining om jag inte får mat..

Jonas Espefors

Certifieringar

 

-

Om Jonas Tvåbarnsfar med fru, lägenhet, två bilar (Volvo OCH SAAB) och en weber grill ;-) Till vardags driftansvarig på en hotell- och konferensanläggning, på fritiden en inbiten crossfit utövare som gärna medverkar på en och annan tävling. Efter några år som soffpotatis hittade jag crossfiten genom en barndomsvän som startade en box. Två pass senare var jag fast. Det är en av crossfitens alla fördelar - variationen gör att träningen blir spännande och rolig (man undrar; vad ska det komma för övningar idag?) och alla vet ju att träning som är rolig blir av. Med ett förflutet i fotbollen, där jag coachade ungdomar, kände jag att jag saknade coachandet och gick således utbildningen ”CrossFit Level 1 Trainer”. I min coachning försöker jag vara lugn och tydlig och då jag brinner lite extra för övningar med skivstång blir det en del ”skrotlyftning” på mina pass, men även en hel del annat såklart! Kom in till boxen och säg hej, du kommer inte ångra dig ;-)

Jonas Drott

Certifieringar

 

--Born To Run Licensed Running Technique Coach 2017
-Primal Health Coach (Livsstils-/hälsocoach genom evolutionär hälso-, närings- och träningsvetenskap) 2016
-CrossFit Level 1 Trainer 2015
-Instruktör fysisk träning & självskydd sedan 2008
-Hälsoinspiratör sedan 2007
-20 års erfarenhet av styrketräning
-Utbildad inom akutsjukvård, prehospitalt omhändertagande, D-HLR, HLR

Om Jonas Jag heter Jonas, mina ögonstenar är min fru Sandra, vår dotter Emilia följt av våra två katter Sune & Jasper, och så klart min Land Rover! Jag är en sann allätare vad gäller intressen, det mesta som rör friluftsliv och äventyrssporter är min melodi. Men fysisk träning har sedan väldigt länge varit ett självklart och dagligt inslag i mitt liv. Jag fastnade för träningsformen CrossFit för ca 10 år sedan och har sedan dess mer och mer intresserat mig för funktionell träning samt minimalistisk löpning. Inom CrossFit är det främst de gymnastiska delarna som tilltalar mig allra mest. Hur människan uppnår bästa möjliga fysik, hälsa och välmående är frågor jag brinner för och jag tror på att man bör se långt bakåt i historien för att hitta nycklarna till detta. I övrigt är jag en prylnörd av rang och gillar att bada. Utomhus så klart och gärna efter löpningen, från tidig vår till sen höst men även under vintern händer det att jag hoppar i plurret!

Andrea Kummer

Certifieringar

 

-

DSC_1935.jpg

Om Andrea Andrea heter jag och är nybliven mamma! Bor ute i skogarna i Ucklum men älskar ändå att vara runtom folk och är väldigt sällskapssjuk. När jag inte är i boxen eller mammaledig så arbetar jag som fritidspedagog/idrottslärare. Jag älskar att se människor utvecklas och få “aha”-upplevelser och jag tror att det är därför jag älskar att coacha andra. På Njord har jag funnits sedan start och började hålla pass här för ca 4 år sedan, då gick jag Eleiko Functional Trainer level 1. Innan det instruerade jag på andra gym och föreningar och har grymma meriter inom vattengympa och step-up ;-) Har också arbetat på flera olika spaanläggningar med träning i alla dess former och masserat då jag även råkar vara massör. Så kroppen och rörelse är något som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Det jag älskar och har fastnat för inom CrossFit är framförallt möjligheten för alla att vara med. Oavsett om man är 3år eller 83år, om man aldrig har rört sig eller är elitidrottare så kan man träna ihop och anpassa alla rörelser efter behov. Ingen behöver uteslutas och det blir en väldigt fin gemenskap. För mig är boxen ett andra hem. Målet för mig framöver är att hitta in i rutiner som mamma, stärka kroppen igen efter graviditet/förlossning och kanske kunna hjälpa/inspirera andra mammor till träning. Hoppas vi ses!

Hanna Cyren

Certifieringar

 

-

Om Hanna

Martin Nilsson

Certifieringar

 

-

DSC_1859.jpg

Om Martin Mitt namn är Martin Nilsson. Jag har tidigare i livet har jag hållit på med flera olika ”aktiviteter” så som Dans, Boxning, Kampsport och Gym. När jag slutade med boxning så saknade jag tävlingsdelen & gemenskapen i en förening. Så en dag för ca 4 år sen så hittade jag Crossfit Njord av en slump & där kände jag mig snabbt som hemma. Jag tränar till stor del för att tävla & en stor insikt på vägen har varit att skilja på tävling & träning vilket många lätt kan ha svårt för i början inom Crossfit då det är så kul att tävla lite även på passen! Som person är jag glad & busig med en extra förkärlek för struktur och ordning & reda i mitt liv samt miljön runt omkring mig. Hoppas vi ses i boxen så vi kan dra lite tunga mark tillsammans! :)

Jonathan Berntsson

Certifieringar

 

-

thumbnail_DSC_8849.jpg

Om Jonathan Mitt namn är Jonathan, jag är född och uppvuxen på klädesholmen. Har varit soffliggare i dryga 22 av mina 31 år och har de senaste åren fastnat för Crossfit och jag älskar det. Har gått Crossfit level 1 och ser fram emot att utvecklas inom min egna träning samt inom att träna andra! På filmkvällar ser jag helst på något med pang-pang. I vänners sällskap umgås jag helst med god mat! Skulle lätt klara mig utan sällskapsspel och jag är helt talanglös när det kommer till att ta kort! Hoppas att vi ses i boxen!

Susanne Edvardsson

Certifieringar

 

-

thumbnail_DSC_8850.jpg

Om Susanne Hej! Susanne Edvardsson heter jag, en ”fröken med bubblor på armarna” som ett barn en gång kallade det. Tidigare hästtjej, sedan soffpotatis, sedan hästtjej igen (om man kallas tjej när man passerat 30…) och sedermera tränings – och tävlingsbiten 40+ are. Arbetar som förskollärare, extraknäcker som sopransolist och kan på fritiden hittas både bland grytor och kastruller eller med huvudet före i någon grävbar del av trädgården. Under perioden mars – oktober kan man också hitta mig ålandes i leran eller hängandes i någon rigg på ett ocr-lopp någonstans. Dock spenderas den mesta lediga tiden på Crossfit Njord! Jag kom som 38-åring i kontakt med funktionell träning när Njord var rätt nystartat och fortfarande hette Barefoot fitness. Vi var ett gäng som i normala fall sysslade med hinderbanelopp som åkte till Stenungsund för att testa riggen i boxen och vara med på ett pass…. Och där blev jag kvar! Jag fastnade för sporten, stämningen och värmen i boxen och kicken som kom av att få känna sig stark. Jag älskar att grotta ner mig i teknik och smådetaljer i lyft och gymnastiska övningar och lägger stor vikt vid att träna rörlighet! Jag springer hellre en mil än sätter mig på airbiken, har haft ett tufft förhållande till wallballs (vi är numera goda vänner) men tackar inte nej till utmaningar i planka eller burpees om tillfälle bjuds! Som coach är det viktigt för mig att se alla deltagare samt att kunna ge personlig och individanpassad coachning. Att få se människor utvecklas efter just sina förutsättningar och erövra nya färdigheter är något jag brinner för och CrossFit är sporten där ALLA kan vara med och allt kan anpassas efter individen. Oavsett ålder, tidigare träningserfarenhet (eller oerfarenhet), fysisk förmåga eller annat som kan kännas som ett hinder eller en svårighet när det kommer till träning, så är ingenting omöjligt i CrossFit. Idag coachar jag i huvudsak våra grymma 12-19 åringar i teensgruppen, men även ett och annat av de andra passen. Jag hoppas att vi ses på något av dem! Välkommen in i boxen!

bottom of page