Personlig Löpcoachning

  • Har du någon gång drabbats av löprelaterade skador?
  • Lider du av en löprelaterad skada nu som hindrar dig att springa?
  • Vill du utveckla din löpning till att bli mer effektiv, hållbar och roligare?
  • Vill du springa mer, längre och snabbare utan att riskera att bli övertränad?

Om du svarar ja på någon av dessa frågor så är personlig löpcoachning någonting för dig! 

Närmare 80% av nya löpare får en eller flera löprelaterade skador under första året de börjar löpträna. Hos vana löpare drabbas ca 75% av en eller flera löprelaterade skador per säsong enligt en studie från Harvard. 

Inte nog med att många löpare drabbas av skador, den höga träningsmängd, ofta under för hög intensitet under för lång tid som är en del av problemet leder dessutom till en ofördelaktig metabolism och energieffektivitet samt ofta överträning. Vilket med några enkla medel kan förhindras och förbättras väsentligt genom ett långsiktigt och periodiserat träningsupplägg. 

Genom den inledande analysen av bland annat ditt löpsteg, fotens funktion och andra så kallade "mikroförmågor" bedöms din nuvarande status och förutsättningar för vidare träning inom rörlighet, hållning, rytm och avslappningsförmåga för att lära dig, den för dig optimala löptekniken. 
Just fotens funktion är central då den utgör kroppens supportbas och transporterar krafterna till resten av kroppen som uppstår från allt du gör när du står, går, springer och rör dig!

Hur vi rör oss varje dag, och vad vi har på fötterna har en stor påverkan på hjärnans förmåga att välja rätt rörelsestrategi för att minska skaderisken och energiåtgången under löpning. Hur du springer påverkas omedvetet i stor mån av dessa faktorer. 

Samtliga PT-paket (minst 2h) inleds med en analys för att klargöra vad just du behöver arbeta med och vad vi ska fokusera på i din löpträning. Men det går bra att genomföra endast en analys utan uppföljande personlig träning. I den ingår några korta övningstips på vad du kan göra själv för att förbättra din löpteknik. 

Jag som kommer coacha dig heter Jonas och är delägare i CrossFit Njord. Jag är licensierad Running Technique Coach genom Born To Run, CrossFit Level-1 Trainer samt cert. hälsocoach genom Primal Health Coach Institute.
Min kunskap, erfarenhet och brinnande intresse om träning, hälsa och livsstil hjälper mig att se helheten genom korrekt teknik, rörlighetsgrund och inte minst näringsintag, hormonbalans samt andra livsstilsfaktorer för att optimera din kropps förmåga att prestera på topp och samtidigt vara hälsosam. 

Vid bokningsförfrågan eller andra frågor, använd formuläret nedan. 

//Jonas Drott
BTR Licensed Running Technique Coach
Certified Primal Health Coach

Boka Personlig Löpcoachning

  • Här väljer du vad du är intresserad av

  • Här skriver du förslag på tider för analys, ange gärna tre olika, eller om du har övrigra frågor.
Priser:

Analys (ingår vid första tillfället vid köp av minst 2h): 750kr

Löp-PT 
2h (minimum) 1700kr 
5h 4250kr 
10h 8000kr

Löp-PT DUO (två och två)
2h 3000kr
5h 6500kr
10h 12000kr