Om oss

När vi först slog upp portarna till dåvarande Barefoot Fitness var det främsta skälet att vi saknade ett gym i Stenungsund som erbjöd det där extra. En miljö som man känner sig hemma i och ett gym som har gott om plats att få träna den träningen som vi förespråkar, tycker är mest effektiv och är roligast, -funktionell högintensiv träning; CrossFit.
Ungefär ett halvår efter öppning tog vi steget vidare till att bli en CrossFit-affiliering, som vi driver under namnet CrossFit Njord. 


Njord betyder "kraft, styrka" och namnet är taget från den fornnordiska gud som vi delar vår koppling till havet med. Njord var enligt fornnordisk mytologi en givmild gud som rådde över hav och vindar. Även om att påverka vädret ligger långt bortom vår kontroll så är vår målsättning att kunna dela med oss så mycket vi bara kan för att skänka både kraft och styrka till våra kunder. Därför kändes namnvalet självklart! 


Hos CrossFit Njord så får du så mycket mer än bara en lokal att vistas i. Det finns ALLTID hjälp att få och du får inspiration för vad du ska träna,  coachning med teknik och utförande av övningar. Vi har en begränsning på antalet medlemmar, då vårt mål är att erbjuda en så hög personlig service som möjligt. 

Utöver en fantastisk gemenskap så erbjuder vi roliga och genomtänkta pass med en långsiktig planering för att du ska få goda och hållbara resultat i din träning.

Vårt mål är att öka våra medlemmars insikt, kunskap och förståelse i vad god hälsa och hög livskvalitet innebär utifrån ett holistiskt och evolutionärt perspektiv. Med det menar vi att god hälsa är något som inte bara kommer genom träning, även om det förstås är en viktig del. Men genom vår kunskap och erfarenhet ser vi att det är så många andra faktorer som spelar in i vad livet kan ge dig i form av energi, välmående, glädje och styrka. Varje dag, hela livet ut!
Vi vill hjälpa dig att nå en fullgod hälsa, på alla plan!

Varmt välkomna!

CrossFit Njord CREW

Jonas Drott - Delägare,
Head-coach

-Born To Run Licensed Running Technique Coach 2017
-Primal Health Coach (Livsstils-/hälsocoach genom evolutionär hälso-, närings- och träningsvetenskap) 2016
-CrossFit Level 1 Trainer 2015
-Instruktör fysisk träning & självskydd sedan 2008
-Hälsoinspiratör sedan 2007
-20 års erfarenhet av styrketräning
-Utbildad inom akutsjukvård, prehospitalt omhändertagande, D-HLR, HLR

Jag heter Jonas, min ögonsten är min fru Sandra tätt följt av våra två katter Sune & Jasper, och min Land Rover! 
Jag är en sann allätare vad gäller intressen, det mesta som rör friluftsliv och actionsporter är min melodi. Men fysisk träning har sedan väldigt länge varit ett dagligt inslag. 

Jag fastnade för träningsformen CrossFit för ca 9 år sedan och har sedan dess mer och mer intresserat mig för funktionell träning och minimalistisk löpning. Inom CrossFit är det främst de gymnastiska delarna som tilltalar mig allra mest.

Hur människan uppnår bästa möjliga fysik, hälsa och välmående är frågor jag brinner för och jag tror på att man bör se långt bakåt i historien för att hitta rätt väg till detta.

I övrigt är jag en prylnörd av rang och gillar att bada. Utomhus så klart och gärna efter löpningen, från tidig vår till sen höst men även under vintern händer det att jag hoppar i plurret! 

Jonas E "Espis" - Coach

Espis är utbildad CrossFit Level 1 Trainer och har lång erfarenhet av att coacha CrossFit-utövare. 
Han inger stort förtroende genom hans lugna men tydliga sätt att coacha. Han är dessutom själv en väldigt hängiven atlet och brinner för de olympiska lyften. 

Robin - Coach

Robin är vår mobilitetsguru. Han håller pass med fokus på mobilitet, gymnastik och teknikträning inom krävande kroppsövningar.
Han har en grym pedagogik och ett lugnt och tålmodigt sätt att instruera, och strävar efter att hjälpa alla till att uppnå sin bästa potential. 

Andrea - Coach

Coach Andrea

Andrea är utbildad Eleiko Functional Trainer. Hon är en erfaren instruktör och duktig atlet som varit med hos oss sedan start! Det är även Andrea du kommer till när du bokar massage hos oss. 

Jonathan - Coach

Mikael - Coach

Micke är en hängiven kettlebellutövare som är tydlig i sina instruktioner och som har förmågan att pusha och peppa sina atleter till nya höjder.
Han har också förmågan att se alla atleter i träningen och snabbt instruera dem på ett lugnt sätt, och jobbar alltid för att atleterna skall uppnå en god teknik och styrka. Micke brinner extra för just kettlebellträningen, men är också en flitig deltagare på boxens vanliga WOD-pass och weightlifting-träningen.
Micke har lång erfarenhet av att leda och instruera både i jobbet och som tidigare tränare inom fotboll. Han är en positiv och glad kille som gärna ställer upp, och alltid ser människans bästa sidor.

Sandra Drott - Delägare,
Head-coach

-Certifierad MammaMage tränare 2016
-CrossFit KIDS Trainer 2016
-CrossFit Level 1 Trainer 2015
-Personlig tränare sedan 2013, MF Hälsoutbildningar
-Instruktör kettlebell Eleiko 2014
-Instruktör fysisk träning & självskydd sedan 2013
- Över 10 års erfarenhet av styrketräning
-Utbildad inom akutsjukvård, prehospitalt omhändertagande, D-HLR, HLR

Hej! Mitt namn är Sandra. Jag är född och uppvuxen i lilla samhället Ullared. Som tonåring ville jag ut i vida världen och flyttade för gymnasiet upp till Göteborg. Det blev sedan en vända i Australien, Falkenberg, Stockholm och tillbaka till Göteborg för att slutligen inse att det är på landet jag vill bo. När jag träffade min stora kärlek, Jonas var valet inte svårt. Då jag sedan tidigare har svart bälte i att flytta och den bohuslänska kusten var helt underbar blev en flytt till Stenungsund ett enkel val.

Sedan barnsben har jag alltid pysslat med någon slags sport och genom åren har det blivit en del, men det har varit i gymmet bland de tunga vikterna jag känt mig som mest hemma. Jag har fruktansvärt svårt för att nöja mig, -bra kan alltid bli bättre. Något jag fått lära mig är att det finns inga genvägar och bakläxorna har varit många men ack så lärorika. 

Drömmen att öppna ett gym har funnits länge, så nu kör vi!!

Pernilla - Coach

Coach Pernilla

Pernilla är en erfaren CrossFit-utövare som har förmågan att pusha och peppa sina atleter bortom gränsen och tillbaks! Hennes glada men bestämda tillrop får vem som helst att orka en rep till hur slut man än är...

Marika - Coach

Coach Andrea

Marika arbetar till vardags som fysioterapeut och har lång erfarenhet som träningsinstruktör. Hon är en grym atlet med några pallplatser under bältet, och hon har massor av energi som lätt smittar av sig till hennes omgivning! :)

Shkelqim - Coach

Shkelqim har lång erfarenhet av att instruera gruppträning, och han är en otroligt lovande atlet som har en hel del tävlingar bakom sig. 

Viktor - Coach