Njordbrevet Juli - Semester! - “Use your fitness”

Detta är juli-upplagan av vårt nyhetsbrev som går ut till alla våra medlemmar. I denna versionen delar vi med oss av några enklare pass för att hålla igång träningen under semestern!

Hej på er!

För många av oss är äntligen den stora semesterperioden här! Det innebär förhoppningsvis sol, en hel del lata dagar med välförtjänt återhämtning och kanske också resor och diverse spännande äventyr. 

Det är med andra ord NU det är dags att använda kroppen och den fysik du byggt upp till det den är avsedd för, det vill säga mångsidig fysisk aktivitet.
Så i sommar vill vi uppmana alla att vara utomhus och leka så mycket det bara går! Simma, klättra i träd eller berg, spring barfota på stranden eller på klipporna, lek “herre på täppan” och jage med barnen, paddla kanot eller SUP, gå på slackline, vandra, eller precis vad som helst som innefattar fysisk aktivitet på ett avslappnat och lekfullt sätt. 

Prova gärna något du aldrig förr testat, och var inte rädd för att pressa gränserna för vad du klarar av! Så länge du inte utsätter dig för extrema risker eller gör något annat dumt så är belöningen stor för både psyket och nervsystemet när du gör något för första gången som du innan aldrig trott att du skulle klara. Vilket så klart är positivt för alla utmaningar du ställs inför genom träningen i boxen också! 

Med det sagt så var inte rädd för, eller känn dåligt samvete om det blir så att du är borta helt från träningen några veckor. På den tiden kommer du inte förlora alla dina “gains”, i synnerhet inte om du är aktiv på andra sätt under semestern. Och den återhämtning du får kommer snarare vara till nytta för din prestation när du kommer igång med träningen igen efter semestern, även om det så klart kan kännas lite trögt under de första passen…! 

Vill man ändå hålla igång träningen, t.ex när man är bortrest eller bara vill köra något snabbt hemma så följer här några förslag på korta och enkla träningspass som är lätt att göra så gott som helt utan annan utrustning än din egna kropp!

1 - 50 Turkish Get-ups for time. Använd något medeltungt föremål du har hemma istället för kettlebell. Gärna något som kräver lite extra balans, t.ex ett fullt vattenglas eller en bok!

2 - 3km löpning, for time. Varje hel minut stannar du upp och gör 5-10 push-ups. 

3 - “Cindy”. AMRAP 20min. 5 pull-ups/ring-rodd, 10 push-ups, 15 squats. Saknar du tillgång till rigg eller pull-upräcke så ersätt med t.ex 5 hand-stand push-ups med valfri skalning, eller 5 “ring-rodd” under t.ex bordskant eller någon form av räcke!

4 - Löpsprintar, 15 sekunder max tempo, 60 sekunder vila. Repetera 5-8 gånger eller tills du inte längre klarar av att hålla samma tempo som under de 1-3 första gångerna. För lite skonsammare belastning, spring i lätt uppförsbacke eller på en sandstrand! 

5 - När du ändå är på stranden, kör sand+vattensprintar! Börja en bit upp på stranden, spring så fort du kan rakt ut i vattnet. Fortsätt tills det blir så pass djupt att du inte längre kan springa. Gå tillbaka in och börja om. 5-8 reps. 

6 - 10 varv, for time: 
10 walking lunges
10 push-ups

7 - 4 varv, for time: 
15 sit-ups
1 min planka
45s crab hold
30s plyo ski jumps (MAX tempo!)

8 - For time: 
400m löpning
21 squats
21 burpees
15 squats
15 burpees
9 squats
9 burpees
400m löpning

Nu hoppas vi att ni fått lite inspiration för att både hålla igång träningen, men framförallt för att njuta av sommaren och göra massa roliga saker under den här härliga tiden!
Vill ni dela med er av semesterträningen på egen hand så tagga gärna @crossfitnjord på Instagram!

Ta hand om er och ha en fantastisk sommar!

Sandra & Jonas med coacher på CF Njord

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Luciano Sanchez Martin » Rabatt på Vivobarefoot!:  ”Hej! Varför kan man inte genomföra betalningen? Mvh Luciano”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln