Atletprofil: Mikael

Här kommer en berättelse från mig och min utveckling med den träningsform som CrossFit Njord har.

Träningen är alltid något som funnits i mitt liv. Jag har tränat redan i ung ålder, båda spelat fotboll under många år och haft cykling som en stor del av min träning. Flera år också tränat på STC. Men så en dag hittade jag denna fantastiska träningsform som CrossFit Njord erbjuder.

Det började med att jag Mikael passade på att boka in mig på ett prova-pass med Sandra Leander, PT/coach på Crossfit Njord, detta då min fru Susanne var på semester. Jag fastnade direkt för denna träningsform och att få ha en PT i form av Sandra som fokuserat ser hur jag tränar och vad jag skall jobba extra med.
Så jag bokade upp mig på detta under 10 gånger och berättade för min fru att nu skall jag få PT-träning och tipsade henne om att göra detsamma. Tänk er att ha en PT som fokuserar på att få dig att göra rätt rörelser i träningen anpassat till dig själv och din förmåga.

Jag såg resultat redan efter bara några träningstillfällen. Jag har både blivit starkare och smidigare.
Jag utvecklas hela tiden med denna träningsform och har fått en bättre hälsa och välmående, jag är starkare och jag vågar utmana mig mer i träningen.

Ta mig själv, när jag började med denna träning så kunde jag knappt fixa till en riktig back squat utan att släppa hälarna från golvet, nu gör jag dessa i flera repetitioner och riktigt snygga sådana med en maxvikt för tillfället på 105kg.  Vidare har jag utvecklats i boxjump, kettlebells, pushups, marklyft med ett PB för tillfället på 115kg, bänkpress med mera. Har satt flera personliga rekord och är ganska stolt över mig själv.
Gillar verkligen att vara med på Wod-passen och Kettlebells-passen, jag får en underbar kick av att vara med på dessa pass tillsammans med underbara träningsvänner.

Jag har blivit starkare i hela kroppen och då inte bara fysiskt utan också mentalt. Jag har blivit bättre på att lyssna på min kropp även om det är svårt ibland då man pushar sig själv eller blir pushad av andra på passen.  
Jag har utvecklats så otroligt mycket detta år. Min kropp har omformats ganska mycket.

Jag har dels gått ner i vikt och minskat mitt midjemått, men också byggt muskler. En lite rolig känsla är ju att när jag tar på mig en tröja eller skjorta jag inte kanske haft på ett tag och känner att det spänner över armarna kommer det en god känsla i kroppen.

Nu tränar jag i snitt på CrossFit Njord 3-4 gånger i veckan, och älskar denna träningsform. När jag tittar tillbaka på de snart två åren som jag tränat på Crossfit Njord ser jag en enorm utveckling hos mig, detta tack vare CrossFit Njord och ägarna Sandra och Jonas.

Det finns så många olika träningsmöjligheter, man kan träna själv, vara med på de olika passen, träna i par med mera. Det känns också som vi alla som är där och tränar är som en enda stor familj.
Gemenskapen är helt underbar. Att börja träna denna träningsform är detta bästa vi gjort. Alla kan träna på CrossFit Njord, både unga och äldre.
Se på mig bara, drygt 50år och utvecklats enormt på denna tid!

Jag vill Tacka Sandra och Jonas som startat upp CrossFit Njord, världens bästa träningskompisar och världens finaste coacher för all stöttning under min snart två år i CrossFit-världen. Vi är som en enda stor familj, vi svettas, skrattar, blir starkare, gladare, vi har helt enkelt KUL.
Utan er hade det inte gått, jag älskar er alla CrossFit Njord-vänner!

Mikael Blidberg

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Luciano Sanchez Martin » Rabatt på Vivobarefoot!:  ”Hej! Varför kan man inte genomföra betalningen? Mvh Luciano”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln