CrossFit för mig

Head-Coach Sandra CrossFit Njord

2012 det var året som jag började intressera mig för CrossFit. Jag Googlade febrilt efter en box i Göteborg och fann då CrossFit Göta Lyckholm! Åh perfekt, dessutom bara 2km från mig. Tyvärr hade de inte öppnat ännu men jag fick kontakt med en av ägarna Marcus Edvaldsson. Marcus är ett energiknippe med kunskap och erfarenhet långt över oss andra "vanliga".

Marcus jobbade då som personlig tränare på Fysiken och jag bokade in en timma med honom. Minns dagen jag bokat med honom som igår, jag som sällan är sjuk hade dragit på mig en super förkylning och hade träningsvärk från helvetet i benen (vila innan en pt timma när man dessutom inte var helt 100, varför då?). 

Marcus sprudlade av energi och vem som helst blir glad när man träffar honom. Han förklarade upplägget för passet och jag fick börjar med att rulla på en foam roller! JÄVLAR vad ont det gjorde! Försöker hålla god min och snoret på plats men tror mina ynkljud av smärta lös igenom rejält. 

Jag fick känna på olika varianter av knäböj och både front squat och over head squat för första gången. Och då rörligheten va sämre än vad den är idag, (ni som känner mig kan ju tänka hur det såg ut) så inte ett kilo över pinne fick jag hålla i.

Efter det gick han igenom bålövningar i TRX och där blev det mer gnäll och mjölksyra i benen. Vilken superatlet jag kände mig som... Not!

Vidare till den avslutande delen, där jag för första gången skulle få möta Cindy, eller iaf en variant av denna fasansfulla kvinna. Tre varv blev två varv och jag fick bryta! 
Jag hade aldrig känt mig så klen, svag och gnällig tidigare, idag är det en helt normal känsla efter en MetCon.

I september 2012 tecknade jag medlemskap på CrossFit Göta och där började sedan min resa. 
Att komma från gymvärlden in i crossfitvärlden var en rejäl käftsmäll för mig! Jag tyckte att jag var ganska stark, kunde ju tom göra "chins" (som jag kallade det då). 
Men på Göta insåg jag mina begränsningar, jag var visst inte så stark som jag trodde i alla fall inte utan mina pauser på några minuter som jag var van vid.

Att jag sedan är tävlingsmänniska gjorde att det blev en ständig kamp med mitt egna psyke, där jag många gånger kände mig dålig och svag. För självklart så jämförde jag mig med de som hållit på mycket längre än mig. Korkat och ologiskt,,,, japp men sån var jag.
Det gick så långt att trots att jag älskade träningsformen CrossFit, trivdes på Göta och älskade gemenskapen så slutade jag efter 6 månader. 
Har alltid sagt att det berodde på att jag träffade Jonas och åkte massa till honom, att det var dyrt m.m och visst var det sant men någonstans kan jag idag erkänna att det också berodde på att jag inte riktigt kunde hantera att vara sämre än andra.  

Min mentala resa pågår fortfarande och tack och lov att man blir äldre, visare och fortsätter att utveckla sig! För jag fattar ju hur dumt det är, dessutom så har det bara drabbat mig själv. 

Fortfarande önskar jag ibland att jag inte hade hittat CrossFit.. Att jag fortsatt harva på vanliga gym bland maskiner och hantlar och bodypumppass (absolut inget fel med det så missförstå mig rätt nu) men då fanns det inte dagar som till exempel idag, inte för mig. När allt bara känns tungt och motsträvigt, inte på samma sätt iallafall. Man stod liksom mest still, det hände inte så mycket och var jag trött och opepp så kunde jag sätta mig i en bensparksmaskin och ändå ta dom där kilona som jag brukade. Mös väl lite extra med vattenflaskan emellan seten bara. Men det hände ju inget och övningarna var ju nästan alltid dom samma och det var ju därför jag sökte mig till CrossFit. Jag ville ha utmaningar, kämpa efter nya mål och lära mig sånt jag aldrig trodde jag skulle klara av. Check på den! Jag är ju inte bra på något (typ) förutom dead lift! Tacka vet jag dead lift!

Så ok, jag vill inte tillbaka till harvandet på gymmet där utvecklingen var noll, jag har hellre skitdagar som idag, för när belöningen väl kommer så är den så otroligt mycket större! 
Jag kämpar hellre på med mitt egna psyke och lär mig mer varje dag om hur jag ska hantera det. 

På mindre än 2 år så har CrossFit utvecklat mig så mycket mer än gymmet och alla miljarders av pass jag gått på under 8 års tid. Så jag fortsätter min resa där! 

//Head-Coach Sandra

(Liten parentes, jag vill inte på något sätt trycka ner den traditionella gymträningen eller de pass som finns på diverse gym. Det är bara något som inte passade mig) 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Luciano Sanchez Martin » Rabatt på Vivobarefoot!:  ”Hej! Varför kan man inte genomföra betalningen? Mvh Luciano”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln