Resultat BFAR15

Först och främst vill vi gratulera segraren i vårt klubbmästerskap, "Barefoot Fitness Adventure Race 2015", Benny till vinsten efter ett starkt genomfört lopp. Andréa kom in hack i häl och nöp 2-platsen, tätt följt av Daniel som tog bronset. 

Vi tackar dessutom alla övriga deltagare, och riktar ett stort grattis även till er efter ett riktigt bra jobb och framförallt världens bästa kämparattityd! Att ha så härligt glada och positiva medlemmar måste vara få förunnat, och det var NI som gjorde rejset till att bli så lyckat som det blev, trots ett flertal getingstick och andra strapatser utmed banan! Alla deltagare stod för grymma prestationer, och tiderna var extremt jämna...!

Så klart även jättetack till vår familj och våra vänner som ställde upp som funktionärer, lagade mat och annat fix och trix inför tävlingen, utan er hade detta inte varit möjligt! 

För er som missade det hela kan vi nu "släppa" alla delmoment i tävlingen och vad det hela gick ut på... 

Starten skedde två och två med en kort SUP-sprint, därefter påbörjades löpetappen längs en snitslad bana som delvis gick i mycket brant och svår terräng. Halvvägs in på löpningen ledde spåret in i en ca 10m djup grotta där deltagaren skulle hämta ett mindre föremål att medföra till målgång. Föremålet var svagt upplyst av en kemljusstav, men vägen in var bitvis helt kolsvart så detta blev till en ganska stor utmaning!
Leden fortsatte sedan i terrängen tills deltagarna nådde firningsmomentet. Här fick man, utom tidtagning, reppellera nedför en ca 15-20m hög klippa, som på nedre delen var helt lodrät. Samtliga, även de med viss höjdrädsla löste momentet och tog sig ner för klippan!

Banan fortsatte sedan tillbaka mot målområdet där en ca 100m lång simtur väntade innan man fick ta sig upp på stranden. Varje deltagare skulle där greppa varsin kettlebell (20kg för killar och 12kg för tjejer) och medföra denna genom resten av banan. Första hindret var ålning i sanden med klotet, sedan balansgång på slack-line. 
Under balansgången slapp man klotet, men det skulle plockas upp omedelbart efter. 
Ingen lyckades gå hela vägen på linan, men ett antal straff-burpees dömdes ut beroende på hur tidigt man trillade av. 
Banan fortsatte en kort sträcka till swing-platsen! Där gällde det antal burpees man hade som straff efter balansgången + 50 reps kettlebell swing innan man till slut fick sprinta i mål. 

Vi är grymt nöjda med dagen och ser redan fram emot nästa års klubbmästerskap! Tills dess låter vi Benny njuta av segersötman som "Barefooter of the Year - 2015"!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Luciano Sanchez Martin » Rabatt på Vivobarefoot!:  ”Hej! Varför kan man inte genomföra betalningen? Mvh Luciano”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln